Aqua1
Aqua2
Aqua3

Mea AQUA

Totaaloplossingen voor een betere bescherming tegen water!

We hebben steeds vaker te maken met hevige regenval en het aantal overstromingen neemt toe. In toenemende mate worden bouwterreinen vanwege de stijgende grondprijzen gepland in bouwgebieden met een hoog grondwaterpeil of tijdelijk drukkend grondwater.

Om te kunnen voldoen aan de steeds hogere eisen aan de bouwuitvoering, heeft MEA speciale producten ontwikkeld die kelders beschermen tegen water en tegelijkertijd
huiselijk comfort bieden.

MEALUXIT AQUA

Mealuxit AQUA kelderramen onderscheiden zich qua uiterlijk niet van het Mealuxit kelderraamsysteem met een draai-kiep-raam. Ze bieden ook de bekende voordelen zoals de vervaardiging van de kozijnen van robuuste glasvezelversterkte kunststof (GVK), het fraaie woonruimte-design van het raam en de uitstekende warmte-isolerende eigenschappen (Ug = 1,1 W/m2K). De minder duidelijk zichtbare verschillen in de details maken het Mealuxit AQUA kelderraam tot een effectieve oplossing ter bescherming tegen hoogwater:

• Gelaagd veiligheidsglas (GVG)
• Stalen versteviging van het inzetraam (stabiliteit en veiligheid)
• Extra afdichting
• Meervoudige sluiting
• Rondom extra brede flens met WOLFSEAL-coating

Dankzij de meervoudige sluiting biedt het Mealuxit AQUA kelderraam niet alleen bescherming tegen hoogwater. Het biedt bovendien extra inbraakbeveiliging (inbraakbeveiligingsklasse RC2 N).

Multinorm AQUA

Multinorm AQUA kelderkoekoeken zijn verkrijgbaar in twee diepte-uitvoeringen: 40 en 60 cm. De laatste uitvoering zorgt voor bijzonder veel licht in de kelder – zelfs bij kelderwanden met een thermisch isolatiesysteem garandeert de diepe behuizing van de kelderkoekoek voldoende licht in de kelder.

Multinorm AQUA kelderkoekoeken combineren uitstekende materiaaleigenschappen met een eenvoudige en daarmee tijd- en geldbesparende montage. De AQUA bevestigingsset bevat alle benodigde onderdelen (pluggen, schroeven, hecht- en afdichtmiddel). Meer toebehoren (bv. rails) zijn niet nodig. Voor de kelderkoekoeken met een diepte van 40 en 60 cm moeten vier boorgaten worden aangebracht.

Het AQUA hecht- en afdichtmiddel dient op de gereinigde randen van de koekoekbehuizing te worden opgebracht. Het vormt een permanente, dichte verbinding met het glasvezelversterkte polyester (UP-GF) van de kelderkoekoek enerzijds en het WU-beton van de wand anderzijds.

MEAFIX AQUA

De Meafix isolatieplaat combineert de eisen aan de isolatieeigenschappen met de noodzakelijke bescherming tegen binnendringend water. De Meafix isolatieplaten worden met speciale afdichtings-materialen aangebracht en afgedicht. Met de AQUA bevestigingsset wordt de MEA kelderkoekoek drukwaterdicht gemonteerd – zonder meten en boren. Zo blijven de isolatie en de afdichting onbeschadigd.

Downloads >>>

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Volg ons op LinkedIn