mealuxit
mealuxit3

MEALUXIT Kelderraamsystemen

Het MeaLuxit kelderraamsysteem bestaat uit kozijnen van lichte, glasvezelversterkte kunststof en passende raaminzetstukken voor de kelderbouw. Geen gecompliceerde montage meer van kozijnen, maar eenvoudige inbouw of vervanging van raaminzetstukken. De grote keuze aan kozijnkantstukken zorgt voor een groot aantal toepassingsmogelijkheden.

Voor eenvoudig en efficiënt bouwen

Mealuxit kelderramen hebben als voordeel dat er geen raambekisting hoeft te worden aangebracht zoals dat bij traditionele ramen wel het geval is. De kozijnen blijven in de wand en er is dus geen nabewerking van de kantstukken nodig. Hierdoor kan het bouwproces eenvoudig en efficiënt worden uitgevoerd. Tevens zorgt dit raamsysteem voor een gezellig huiselijke sfeer in zijvertrekken en kelderruimten.

MEALUXIT verwisselbare kozijnen

De kozijnen kunnen zowel in beton als in metselwerk worden aangebracht.
Het product bestaat uit wit, robuust, glasvezelversterkt kunststof, dat licht is en bestand tegen alle weertypen. Deze toepassing biedt duidelijke voordelen ten opzichte van andere kunststoffen.

Om het inbouwen nog eenvoudiger te maken, zijn de kozijnen voorzien van houten steunframes en geperforeerde metalen banden voor de bevestiging op de bekisting. Tevens maakt het grote aantal verschillende maten, wanddikten en diverse raamtypen een flexibele en individuele toepassing mogelijk. Een onjuiste inbouw is nagenoeg onmogelijk. Zo wordt bouwen leuk!

Inzet draai-kiep raam – CLICK-IN systeem

Het was nog nooit zo gemakkelijk om inzetramen in de verwisselbare kozijnen te plaatsen. Dankzij het innovatieve CLICK-IN systeem is het gewenste inzetraam direct klaar voor gebruik. Een speciaal ontwikkelde clip aan het draai-kiep inzetstuk maakt eenvoudig plaatsen en vastklikken in het kozijn mogelijk – zonder gereedschap of montage van beslag.

Inzet valramen

Ook het plaatsen van het MEALUXIT inzet valraam is dankzij het ophangsysteem geen probleem.
Deze valramen worden voornamelijk toegepast in vochtongevoelige ruimten.

Beide typen inzetramen zijn ideaal in combinatie met de MEAFIX montage-isolatieplaat, die de montage van een kelderkoekoek zonder boren mogelijk maakt, waardoor koudebruggen voorkomen worden.

Afmetingen

Breedte      Hoogte       Diepte        type inzetraam
800 500 200 – 395 draai-kiep / valraam
800 600 200 – 395 draai-kiep / valraam
1000 500 200 – 395 draai-kiep / valraam
1000 600 200 – 395 draai-kiep / valraam
1000 800 200 – 395 draai-kiep / valraam
1000 1000 200 – 395 draai-kiep / valraam

Downloads >>>