Koekoek kelderoplossingen

MEA Koekoek kelderproducten: van kunststof of beton

MEA Bausysteme: innovatie op het gebied van koekoek kelderoplossingen. Of beton of kunststof het materiaal van uw keuze is, of moeilijke bodemgesteldheid of water onder druk u uitdagen: als kelderexpert en marktleider op het gebied van koekoeken voor kelders bieden wij u technisch en functioneel geavanceerde producten en perfect op elkaar afgestemde systeemoplossingen die uw werk gemakkelijker, sneller en efficiënter maken.

Complete koekoek kelderoplossingen

Alle componenten uit één hand: flexibele lichtschachten die kunnen worden aangepast aan het terreinniveau, bijpassende bevestigingen en uitbreidingselementen, op maat gemaakte montage-isolatiepanelen en roosters en afdekkingen voor een breed scala aan vereisten.

Kwaliteit van fabrikant

We werken al meer dan 130 jaar hand in hand met bouwprofessionals over de hele wereld en hebben unieke praktische kennis opgedaan die ons in staat stelt voor elke toepassing op de behoeften afgestemde koekoek kelderoplossingen te bieden.

koekoek kelder

Kunststof koekoek

MEA koekoek kelderproducten van glasvezelversterkte kunststof (GVK-lichtschachten) combineren functionaliteit met veerkracht en duurzaamheid. De vorm van onze GVK-koekoek geeft ze maximale stabiliteit en weerstand tegen weer en chemische stoffen. Dankzij hun eenvoudige installatie zijn ze al jaren toonaangevend op het gebied van kelderkoekoeken: zowel voor nieuwe gebouwen als voor renovaties van particuliere of commerciële gebouwen. Architecten, sitemanagers en bouwers kunnen volledig vertrouwen op de constante kwaliteit van deze producten.

De slimme MEA Koekoek van GVK

Met onze kunststof koekoeken bieden wij een oplossing voor alle toepassingen: beloopbaar, berijdbaar en waterdicht. Samen hebben ze veel voordelen:

  • Levering en opslag: goed stapelbaar en daardoor zeer voordelig
  • Installatie: eenvoudig door één persoon te installeren, tot 84% lichter dan betonnen koekoeken
  • Behandeling: geschikt voor directe montage aan de muur of met omtrekisolatie, gemakkelijk schoon te maken
  • Duurzaamheid: MEA GVK-lichtbronnen zijn recyclebaar
  • Wooncomfort: optimale lichtinval door de gebogen vorm

 

MEA koekoek kelderproducten voor elke uitdaging:

MEAMULTINORM: de vormstabiele allrounder

MEAMAX: de flexibele, gemakkelijk aanpasbare GFK-lichtschacht

Prefab betonnen koekoek

Met extra hoekverstevigers zijn de betonnen koekoeken van MEAVECTOR bestand tegen constant hoge drukbelastingen, zoals die voorkomen in de buurt van ondergrondse garages of industriële gebouwen. Ze zijn geschikt voor het toevoegen van beton, stalen bevestigingen of de MEAFLEX PVC bevestiging voor 4-zijdige bestrating. MEAVECTOR betonnen lichtschachten kunnen met behulp van de snelmontageset zonder koudebruggen op muren worden gemonteerd met ter plaatse isolatie rondom. Helder beton zorgt ervoor dat er veel licht in de kelder valt.

Bestand tegen elke druk: MEAVECTOR

Met onze betonnen koekoeken bieden wij een lichtschacht voor elke maat, elke verdieping en maximale belasting:

  • Stabiliteit: zelfs op rotsachtige grond, extreem drukbestendig en daarom ideaal op hellingen en cohesieve grond
  • Toepassingsgebieden: Kan met vrachtwagens worden aangedreven en is voorbestemd voor drukke wegen en faciliteiten, zelfs in grote formaten
  • Duurzaamheid: geschikt voor ecologisch bouwen door de basismaterialen cement, zand en water
  • 100% individueel: speciale maten en uitvoeringen voor elke toepassing, ook montage met vulplaat mogelijk in ondergrondse garages

 

De MEAVECTOR betonnen koekoek is verkrijgbaar in tal van versies:

MEAVECTOR: stabiel, duurzaam, veilig – en in individuele maten

MEAVECTOR AQUA: waterdicht en veerkrachtig

MEAVECTOR AQUA PLUS: waterdicht en met een plus tegen koudebruggen.

Als marktleider getest op kwaliteit

MEA betonnen koekoeken zijn gemaakt van C30 / 37 beton en worden onderworpen aan een constante kwaliteitscontrole door het onafhankelijke testinstituut PÜZ BAU, Augsburg.

Rots in de branding: MEAVECTOR AQUA

Alles wat deel uitmaakt van de MEAVECTOR-standaard en zelfs meer: de MEAVECTOR AQUA betonnen koekoek kelderschachten zijn bestand tegen hoge druk vanaf de grond of tegen verkeersbelastingen. Ze zijn ook ontworpen om hoge overstromingen of water onder druk te weerstaan en bieden daarom speciale bescherming tegen onderbroken percolaat en constant onderdrukkend grondwater. 

 

De MEAVECTOR AQUA prefab betonnen koekoeken zijn voorzien van een butylafdichting met een geïntegreerde compressiebeschermer, die zorgt voor een vaste afstand tussen de betonwand en koekoek en kleine oneffenheden in het beton compenseert. De MEAVECTOR AQUA PLUS betonnen koekoeken hebben ook een rondlopende afstandhouder van warmte-isolerend materiaal.

Waterdichte kelderkoekoek en raam

MEA Building Systems is de enige full-service provider voor alles wat met kelders en buiten te maken heeft. Wij ontwerpen onze producten met hoge kwaliteitsnormen en zorgen voor een hoog wooncomfort, inbraakbeveiliging en duurzaamheid – en bovendien: optimale bescherming tegen overstromingen. Waterdichte koekoeken en ramen zorgen ervoor dat de kelder helder is en tegelijkertijd droog blijft. Als u een kelder wilt upgraden tot een volwaardige woonruimte, zijn onze raam- en afvoeroplossingen ideaal voor u.

MEATHERMO koekoek raam

MEA Compleetsysteem

Goede individuele oplossingen zijn niet meer voldoende voor een optimale bouwkwaliteit. De afzonderlijke componenten moeten perfect op elkaar zijn afgestemd, zodat de voortgang van de bouw en de kwaliteit van de uitvoering goed zijn. Het MEA-modulaire principe biedt een eenvoudige en veilige oplossing voor het snel en betrouwbaar plaatsen van ramen, isolatie en koekoeken.

Ontdek de MEA Kelderbouw producten & diensten

Mea kelderbouw producten

Producten