mea-applications-Optimal-Flood-Water-Protection-for-Buildings-01

Gebouwen

Optimale bescherming voor gebouwen tegen overstroming

De kans op overstromingen is nog nooit zo groot geweest. Zware regen komt steeds vaker voor en vormt een grootschalige bedreiging voor stedelijke en woongebieden, niet alleen in de buurt van rivieren en beken. Als water via ramen en deuren, lichtbronnen of kelderingangen een gebouw binnenkomt, kan dat ernstige schade aan het gebouw veroorzaken.

MEA’s waterdichte AQUA-ramen en robuuste AQUA-lichtschachten, in combinatie met de MEASTOP PRO terugstroompreventie-eenheid en onze ingenieuze afdichtings- en bevestigingssystemen, bieden optimale bescherming tegen zware regenval en infiltrerend grondwater.

AQUA openslaande ramen:

Deze ramen zijn getest op waterdichtheid en weerstand tegen overstromingen en bieden betrouwbare bescherming als water zich ophoopt in een lichtbron.

AQUA lichtschachten:

Speciaal ontwikkeld voor bouwlocaties waar het grondwaterpeil hoog is of af en toe percolaat ophoopt. Deze lichtschachten zijn ontworpen voor waterdrukdichte en koudebrugvrije installatie.

MEASTOP PRO terugstroompreventie:

De enige terugstroompreventie-eenheid voor lichtschachten die goedgekeurd is door het DIBt (Duits kenniscentrum voor de bouw) in Berlijn. MEASTOP PRO kan worden gebruikt in plaats van extra terugslagkleppen volgens DIN EN 13564.

De volgende producten zijn geschikt voor deze toepassing:

MEAMULTINORM kunststof koekoeken

Mea Multinorm Aqua

MEAMAX kunststof koekoeken

MeaMax Aqua

MEASTOP PRO

MeaStop Pro

MEALUXIT afdekraam

MeaLuxit Aqua Basic

MEALUXIT afdekraam

MeaLuxit Aqua Plus