Mea kelderbouw toepassingen

Particuliere woningen

De kelderbouwproducten van Bouwimpex zijn veelzijdig en breed toepasbaar. Ook voor particuliere woningen bieden wij slimme oplossingen. Met onze lichtschachten, ventilatieroosters en kelderramen worden kelders omgebouwd tot comfortabele (woon)ruimtes.

Aan alles is gedacht: naast ventilatie en lichtinval hebben wij ook oplossingen voor waterdichtheid, energiebesparing en inbraakbeveiliging. Bovendien zijn al onze kelderbouwproducten eenvoudig te installeren en gecertificeerd volgens de laatste veiligheidsnormen. Kortom, ook in de particuliere woningbouw biedt Bouwimpex de ideale kelderbouwoplossingen.

Slimme producten voor meer wooncomfort

Licht en lucht in de kelder

De MEAMAX en MEAMULTINORM kelderkoekoeken zijn zeer geschikt voor de bouw of renovatie van kelders in particuliere woningen. Dankzij handige opzetstukken zijn de lichtschachten flexibel toepasbaar. Bovendien zijn de kelderkoekoeken ook beschikbaar in drukwaterdichte AQUA-variant; ideaal voor bouwgebieden met een hoog grondwaterpeil of tijdelijk drukkend grondwater.

Voor een goede daglichtinval in kelderruimtes kunt u uitstekend gebruikmaken van MEALUXIT kozijnkantstukken. Met dit innovatieve, uitwisselbare raamsysteem is er altijd een kelderraam dat bij de woning past. Dankzij het slimme CLICK-IN systeem zijn de ramen direct klaar voor gebruik.

Moderne afzuigsystemen

Moderne kookplaten worden in toenemende mate uitgevoerd met geïntegreerde afzuiging. De kooklucht wordt direct afgezogen en gaat meestal via de vloer of kruipruimte naar buiten. Aangezien de afvoering meestal onder het maaiveld uitkomt, is er een goede luchtafvoer naar buiten nodig. Met de speciale ventilatiekoker of de MULTINORM en MEAMAX kelderkoekoeken kan dit eenvoudig worden gerealiseerd.

Wonen in kelder of souterrain

In de Nederlandse steden zien we het steeds vaker: kelders of souterrains die worden omgebouwd tot woonruimte. Hiervoor zijn frisse lucht en daglicht nodig. Met behulp van MEA lichtschachten en ventilatieroosters kunnen deze ruimtes eenvoudig worden omgebouwd tot comfortabele slaapkamers, werkkamers of zelfs woonkamers.

Bij kelders en souterrains in de binnensteden zijn standaard kelderkoekoeken niet altijd toegestaan. Vanwege de openbare ruimte en trottoirs mag er niet te ver uit de kant worden gebouwd. Met de betonnen koekoek MEAVECTOR hebben we hier een kant-en-klare oplossing voor. Dit product kan op maat worden geproduceerd met een diepte van 30 centimeter; zeer geschikt als koekoek aan de voorgevel.

De volgende producten zijn geschikt voor deze toepassing:

MeaVector Prefab betonnen koekoeken

MeaVector

MEAMULTINORM kunststof koekoeken

Mea Multinorm

MEAMAX kunststof koekoeken

MeaMax

MEALUXIT afdekraam

MeaLuxit

MEA Ventilatiekoker

Mea Multinorm Ventilatiekokers

Mea Accessoires

Mea Accesoires