FIX1
FIX2
FIX3

MEAFIX Isolatieplaten

Perfect afgestemde systeemoplossing

In de met een vezelcementplaat gelamineerde Meafix isolatieplaat zijn al bevestigingsgaten geïntegreerd die geschikt zijn voor MEA kelderkoekoeken. Hierdoor is het meten en boren volledig overbodig geworden. Omdat er niet door de perimeter-isolatie hoeft te worden geboord, ontstaan bij Meafix geen koudebruggen.Op die manier kan probleemloos worden voldaan aan de normen voor huizen met een laag energieverbruik.

Geschikt voor alle Mealuxit kelderramen

De Meafix isolatieplaat is voorzien van een passende uitsparing en is dus geschikt voor alle Mealuxit kelderramen. Het nauwkeurig aanbrengen van de isolatieplaat is hierdoor uiterst eenvoudig. Dankzij een Mealuxit perimeter-afdekframe, dat aansluitend in het kantstuk wordt gelijmd, wordt met minimale inspanning en kosten een absoluut perfecte afsluiting verkregen. Dit voorkomt dat er vocht achter de isolatieplaat kan komen.

MEAFIX maatwerk

Naast de talrijke standaarduitvoeringen is MEAFIX ook op maat leverbaar, bijvoorbeeld met isolatiedikten van 8 tot 30 cm en met vensteruitsparingen op maat (breedte x hoogte), exact afgestemd op uw behoeften.

MEAFIX sokkelelement

Het Meafix sokkelelement kan als plafondrandbekisting worden gebruikt of – bij bouw zonder kelder – als isolatie rondom in het sokkelgedeelte van de bodemplaat. Vorstschade aan de sokkel door bodemvocht behoort hierdoor tot het verleden. Bij het gebruik van opzetstukken voor kelderkoekoeken of ussenelementen kan het Meafix sokkelelement ook worden gebruikt als opzetelement voor de montage-isolatieplaat. Net zoals de montage-isolatieplaat is het
sokkelelement gelamineerd met een 4 mm dikke vezelcementplaat en verkrijgbaar met een isolatiedikte van 10 of 12 cm (andere isolatiedikten op aanvraag).
Uitwendige afmetingen: 125 x 60 cm.

Montage MEAFIX isolatieplatensysteem

1. Kit gelijkmatig op de achterkant van het isolatiemateriaal aanbrengen. Vervolgens tegen de wand drukken, hierbij met raamkozijn uitlijnen, eventueel perimeter-afdekframe voor de positionering naar binnen schuiven (eventueel klemmen).

2. Perimeter-afdekframe monteren, kit aanbrengen, perimeter-afdekframe in sparing plaatsen en tijdens het drogen ondersteunen.

3. Montage van kelderkoekoek: Afhankelijk van het type kelderkoekoek de isolatiepluggen op de juiste plaats aanbrengen. Kelderkoekoek met rooster plaatsen, vervolgens schroeven boven en onder vastdraaien en kelderkoekoek vastzetten. Klaar!

Downloads >>>

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Volg ons op LinkedIn